Wedstrijdinformatie Triathlon Langedijk 2019

Deze 8e editie vindt plaats op in Oudkarspel, gemeente Langedijk.
De individuele sessie van de heren start om 19.30 uur. De dames, clinicdeelnemers en trio’s een kwartier later, om 19.45 uur.
Triathlon Langedijk is een 1/8e triathlon, bestaande uit 600m zwemmen, 18.4km fietsen en 5km lopen.

Locatie

De start en finish van het evenement zijn bij Hotel Restaurant “De Buizerd” aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Hier is ook de wisselzone.
Het zwemmen zal zijn direct voor De Buizerd in het kanaal Alkmaar–Kolhorn. Daarna wordt er gefietst op een parcours aan de overzijde van het kanaal waarbij de deelnemers een viertal ronden moeten afleggen. Als laatste wordt er gelopen door de Spoortstraat en de Dorpsstraat in Oudkarspel met finish direct voor De Buizerd.

Tijden wedstrijddag

18.15 uur Inschrijfbureau open
18.30 uur Wisselzone open
19.15 uur Briefing deelnemers
19.30 uur Start individuele serie
19.45 uur Start dames, clinicdeelnemers en trio’s
21.30 uur Finish laatste deelnemer
21.45 uur Prijsuitreiking
Tot 21.30 uur Ophalen fietsen wisselzone
Na 21.30 uur Geen bewaking meer bij wisselzone

Belangrijke informatie

Briefing

Vijftien minuten voor de start van de individuele serie zal nog de laatste algemene en specifieke informatie worden verstrekt. Deze briefing vindt plaats bij de start van het zwemonderdeel, voor De Buizerd. Alle deelnemers wordt verzocht hierbij aanwezig te zijn.

Het inschrijfbureau

Het inschrijfbureau bevindt zich in De Buizerd en is vanaf 18.15 uur geopend. De deelnemers dienen zich hier uiterlijk een half uur voor de start te melden.
Bij het inschrijfbureau zijn veiligheidsspelden verkrijgbaar voor het bevestigen van het startnummer. Voor de fiets ontvangen alle deelnemers een sticker met het startnummer.
Vergeet niet je NTB-licentie of ander legitimatiebewijs mee te nemen! Zonder legitimatie mag de organisatie een deelnemer in opdracht van de NTB niet laten starten.

Kleed– en douchegelegenheid

Omkleden kan in De Buizerd. Er staat een douchewagen met vier douches en een toilet waarvan na de wedstrijd gebruik kan worden gemaakt.

Startnummer

Bij aanmelding ontvangen alle deelnemers een tas met daarin:

  • een startnummer voor de individuele wedstrijd, twee startnummers voor de trio’s, te gebruiken bij het lopen en het fietsen. Bij het fietsen moet het startnunmmer op de rug te zien zijn, bij het lopen op de buik.
  • een sticker met het startnummer die zichtbaar op de fiets bevestigd dien te worden (bijvoorbeeld aan een (rem)kabel).
  • een zwemcap, welke na het zwemonderdeel in een daarvoor bestemde container gedropt moet worden.
  • een chip, welke na de finish ingeleverd moet worden.
  • een cadeau’tje/herinnering aan deze wedstrijd.

Fietscontrole

Na de inschrijving en voordat je je fiets in de wisselzone mag neerzetten worden je fiets en je helm gecontroleerd. Belangrijk hierbij is dat het stuur van je fiets aan de uiteinden is afgedopt!

Helm

Bij het fietsen is een valhelm verplicht, geen helm betekent niet starten.

EHBO

Tijdens de gehele wedstrijd zijn er BHV–ers aanwezig op het parcours. Hoofdsteunpunt is bij de ingang van de wisselzone naast De Buizerd.

Fiets ophalen

Na afloop van de wedstrijd kan elke deelnemer zijn of haar fiets op vertoon van het startnummer ophalen uit de wisselzone. Let op; de wisselzone blijft bewaakt tot 21.30 uur.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal om 21.30 uur plaatsvinden. Er zijn prijzen in de categorie heren individueel, dames individueel en trio’s, 1e Langedijker, 1e Langedijkse en 1e Langedijker trio.

Uitslagen

De uitslagen zullen zo snel mogelijk op de website worden geplaatst en per e–mail naar alle deelnemers worden toegestuurd.

Verkeersregels

De fietsroute wordt op alle kruispunten bewaakt door vrijwilligers, houd je echter te allen tijde aan de algemeen geldende verkeersregels. Voor je eigen veiligheid, maar ook dat van de andere deelnemers en de toeschouwers.

Annuleren deelname

Indien je, om welke reden dan ook, vooraf al besluit af te zien van deelname (en je hebt je wel aangemeld), dan word je verzocht dit kenbaar te maken aan de organisatie. Het telefoonnummer van het inschrijfbureau is 06–53 70 53 81. Als je tijdig belt kunnen atleten die op de wachtlijst staan alsnog worden ingeschreven. Houd hier alsjeblieft rekening mee.

Vrijwilligers

Er is een zeer groot aantal vrijwilligers betrokken bij de beveiliging van het parcours en bij diverse andere zaken. Hun aanwijzingen dienen strikt opgevolgd te worden. De vrijwilligers zijn herkenbaar aan een oranje hesje met de bedrukking ZWEFILO, een verkeersregelaarshesje of een organisatie t–shirt.

Verzorging

Tijdens het lopen wordt bij het keerpunt water en bij de finish water, sportdrank, fruit en snoep uitgedeeld.

Staken wedstrijd

Een deelnemer die de wedstrijd staakt dient dit onmiddellijk door te geven aan de wedstrijdleiding en daarbij zijn/haar startnummer en chip af te geven.